Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Αναζήτηση
Personal menu
Filters

DIAMONDS THAT LAST

Διαμάντια, ο πιο πολύτιμος λίθος!

Η τέχνη της κοπής των διαμαντιών είναι περίπλοκη και συνάμα αξιοθαύμαστη. Μια πέτρα για να έρθει σε μορφή τροχίζεται, ανάλογα με το σχήμα που θα του δοθεί τα ονομάζουμε : BRILLIANT, PRINCESS, EMERALD, RADIANT, OVAL, CUSHION, HEART, MARQUISE.

Για να πετύχουμε όμως την λάμψη του διαμαντιού πρέπει να λάβουμε υπόψιν την καθαρότητά του, ξεκινάμε από το fl = flawless, if= internally flawless, συνεχίζουμε με την μεσσαία ποιότητα vvs= very very slightly included, vs= very slightly included και καταλήγουμε στο si= slightly included, i=included. Η καθαρότητα έχει άμεση σχέση με την ποιότητα, δηλαδή όσο υψηλώτερη ποιότητα τόσο πιο καθαρή η πέτρα, όσο χαμηλότερη ποιότητα τόσα περισσότερα ψήγματα.

Το διαμάντι το φανταζόμαστε όλοι λευκό και λαμπερό, υπάρχει όμως χρωματισμός στις ορυκτές πέτρες. Τα πιο λευκά διαμάντια είναι και τα πιο ακριβά αφού μαγνιτίζουν τις ακτίδες φωτός και τις αντανακλούν σε όλες τις πλευρές. Έχουμε λοιπόν τρεις κατηγορίες χρωμάτων, το DEF= άχρωμο, GHIJ=σχεδόν άχρωμο και KLMN=χρωματισμένο. Το διαμάντι θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν λευκότερο, όσο πιο κίτρινο ή καφέ γίνεται τόσο πέφτει η αξία του.

Τέλος θα μιλήσουμε για την μονάδα μετρησης βάρους -μεγέθους των διαμαντιών, τα καράτια! Το CT=carat είναι μια παγκόσμια μέτρηση ώστε να μπορούν όλοι να καταλάβουν με σταθερές μετρήσεις. Η αντιστοιχία είναι 1 καράτιο=0,2 γραμμάρια. Συνεπώς μπορούμε να επιτύχουμε μια τέλεια πέτρα συνδυάζοντας ένα επιθυμητό μέγεθος με την καλύτερη κοπή , δηλαδή το brilliant!

Αφήστε το σχόλιό σας